sunnuntai 19. elokuuta 2012


·         Eilen kävin ostamassa kolme vaaleanpunaista pensashanhikkia ´Lovely pink`.Istutan ne ylärinteeseen alppiruusujen taakse. Alppiruusut kukkivat jo kesäkuussa ja sitten loppukesästä alkavat seuraavat vaaleanpunaiset kukinnot, kun hanhikit alkavat kukkimaan.
·         Sain myös viimein kiskottua ajotien varren vuorenkilvet irti ja käännettyä maan uusia istutuksia varten. Suunnittelin siihen ensin liljapenkkiä, mutta tulin toisiin ajatuksiin, kun tutkiskelin liljasipulien hintoja ja ajattelin, että kasvatan liljat itse siemenestä, kunnes luin netistä, että menee 5-7 vuotta ennenkuin siemenestä on kasvanut kukkiva lilja... No, pistin kuitenkin siemenet penkkiin ja ehkäpä viiden vuoden päästä odotus palkitaan! Varjoliljoja tahtoisin eniten ja kasvaa isän avokin kesämökillä, joten olen tehnyt tilauksen sipuleista.
·          
·         Olen nyt tutkiskellut kaikkien pihan kukkieni siementämistä ja keräillyt talteen potentiaaliset siemenet. Kosmoskukka on ollut kiitollisin siementäjä ja niitä on jo kertynyt puoli pilttipurkillista. Myös sormustinkukan siemenet on helppo kerätä ja ripotella sitten haluttuun paikkaan. Äitini pihalta löytyi erikoisia siemenkotia, joita myös hamstrasin,vaikkei olekaan mitään tietoa mille kukalle ne kuuluvat. Ne ovat vielä ihan vihreitä, joten en uskalla alkaa availemaan, ettei siemenet mene pilalle. 
·          
·         Netistä löytyy aivan uskottomia ohjeita siemenkasvatuksesta kylmäkäsittelyineen! Eräs kukkakasvattaja kertoi, että kasvattaa liljat siemenet pitämällä niitä vuorotellen 3 kuukautta lämpimässä ja sitten 3 kuukautta kylmässä useamman vuoden ajan.Se kuulemma jouduttaa sitä 5-7 vuoden kasvuprosessia. Huh, huh! Ei ole mun juttuni. Jos ei siemeniä voi heittää maahan heti keväällä tai mieluiten jo syksyllä niiden kypsyttyä, niin sitten saa olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti